Vill du börja spela tennis?
Anmäl då dig via ett mejl till tennisskolans mejl bjuvstennisklubb1@telia.com

Träningsgrupper & priser

Minitennis

5-7 år erbjuder vi denna ”prova på kurs ”, där vi introducerar barnen i tennisens värld. Minitennispassen sker i huvudsak över små nät. Racketen är anpassade efter barnens längd,styrka. Vi använder skumgummiboll och ”röd” boll.

Vi jobbar mycket med koordiation, lekar och använder olika redskap för att bygga en bra grund för kontroll av bollar.

6-8 spelare per grupp, 1-2 tränare.

Målsättning

Att barnen skall trivas på tennisbanan.Barnen ska lära sig tennisgrunderna på ett aktivt, roligt och lekfullt sätt.

Pris 600 kr per/termin ( 1 timme i veckan)

Juniorträning
Juniorträningen är för våra mellanstora upp till stora tennisstjärnor (8-17 år).

Våra juniorer får lära sig att utveckla sin tennisteknik och får goda kunskaper om matchteknik.
Målet är att de ska kunna spela själva tillsammans med någon spelkamrat eller familjemedlem.

Att på ett roligt sätt lära sig tennisens grunder.Testa matchspel inom gruppen och på detta sätt få ett ökat intresse för tennis, idrott och kamratskap

Kostnad för 1 timme/vecka en termin: 1000 kr (+ 150 kr i medlemsavgift)
Kostnad för 2 timmar/vecka en termin: 1650 kr (+ 150 kr i medlemsavgift)

Vuxengrupp
Vuxenträningen är för våra ”gamla” tennisstjärnor och nytillkomna motionärer (18 år och uppåt).
Våra vuxenelever får lära sig grunderna i tennisteknik, samt får chansen att utveckla dessa ut efter spelkapacitet.
Målet är att våra vuxna ska hitta en sport som de kan utöva och förbättra sitt spel från egna förutsättningar så att tennisen blir en härlig och givande utmaning.

Att på ett roligt och socialt sätt lära sig grunderna i tennis och lite matchspel inom gruppen

Kostnad för 1 timme/ veckan en termin 1500 kr (+ 300 kr i medlemsavgift)              Kostnad för 2 timmar/ veckan en termin 2500 kr (+ 300 kr i medlemsavgift)

Regler
Om inte tennistränare eller förening meddelas om avslutad träning i avsatt träningsgrupp, så är tenniseleven fortfarande med i träningen. Detta eftersom tenniseleven tar upp en plats i tennisskolan. Så fort tenniseleven meddelar att denne avslutar sin träning, så avslutar även närvaroberäkningen på eleven och en ändrad faktura kan skickas. Denna faktura är för att bekosta de träningar som har varit avsatta för tenniseleven.
Avslutar eleven innan en halv termin har passerat kommer en reducerad faktura, men om mer än halva terminen passerat är det ordinarie pris på träningsavgiften som gäller (om inget läkarintyg uppvisas).

Kompisar som vill börja träna måste anmäla sig på tennisskolans mejladress ( bjuvstennisklubb1@telia.com) och sedan återkommer tränarna med besked om vilken tid som finns.

Träningsperiod
HT – vecka 36-50 ( uppehåll v.44)

VT – vecka 3-19  ( Uppehåll röda dagar samt sportlov och Påsklov)

Dessa veckor kan variera beroende på hur dagarna infaller.

Årets nyhet är att Bjuvs TK kommer att göra en Aktivitetsplan med aktiviteter för alla som vill deltaga. Denna publiceras under v.37. Verksamhet som är öppen för alla som är med i vår verksamhet ung som gammal.

Dessa veckor kan variera beroende på hur dagarna infaller.

Träningspolicy
På våra träningar ser vi tennistränare till att eleverna följer vår träningspolicy som lyder:
Tillsammans ser vi till att
…ingen visar dåligt uppförande på och utanför banan.
…ingen kastar sitt eller lånat racket.
…ta hand om varandra.
…hjälpas åt för att lektionstiden ska bli så effektiv som möjligt.
…komma i tid och ansvara för att vara ombytt för en tennisträning.
…alla får känna delaktighet.
…ingen är sämre än någon annan