Viktig information om Covid-19

Uppdaterad 2020-03-01

Avstå från läger, matcher och tävlingar gäller fr.o.m. 1 mars och tills vidare för samtliga åldrar

Folkhälsomyndigheten har beslutat att idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar – oavsett ålder. Det tidigare undantaget gällande enstaka tävlingar och matcher för barn födda 2005 och senare hävs från och med 1 mars. Beslutet grundas på det rådande allvarliga smittläget och gäller tills vidare.

Yrkesmässigt utövande på elitnivå undantas ovan råd. Övriga tävlingar, seriespel och läger ska ej arrangeras.

Tennisens tävlingsverksamhet
För tennisen innebär det att sanktionerade tävlingar ställs in fr.o.m. 1 mars. Vintertouren kan genomföras då den vänder sig till yrkesmässigt utövande spelare på elitnivå. Riksidrottsförbundet har förtydligat och förstärkt gällande kriterierna för yrkesmässig idrott och därför spelas endast huvudtävlingar (16-lottning) i återstående Vintertourtävlingar. Seriespelet inomhus 20-21 är sedan tidigare inställt.

Tennisens träningsverksamhet
Träningsverksamhet för alla åldrar kan genomföras i enlighet med gällande råd och rekommendationer. Träning bör ske inom ordinarie träningsgrupper – undvik resor till träningstillfällen med utövare som normalt inte träffar varandra.

Svenska Tennisförbundet uppmanar samtliga föreningar att också hålla sig uppdaterade om eventuella lokala/regionala restriktioner.Läs mer om tennis och covid-19
51 tennisklubbar tilldelas krisstöd
130 miljoner kronor ges i kompensationsstöd till 2000 föreningar och 31 specialidrottsförbund med distrikt för effekter av corona hösten/vintern 2020.Läs mer på Riksidrottsförbundets hemsida

Vi har tagit beslutet att det går till stor del att minimera smittspridningen i samband med våra träningar. Vi välkomnar alltså alla till vuxenträningen igen. Dock så vill vi poängtera att det varje individs ansvar att följa våra riktlinjer och restriktioner:

– Kom inte till träningen om ni uppvisar symptom
– Tvätta eller sprita händerna före och efter träningen
– Fyll vattenflaskan hemma
– Samtliga grupper som står på tur väntar tills föregående grupp har lämnat banan så vi undviker trängsel. Vi att avslutar 5 min tidigare och börja nästa träning 5 min senare än utsatt tid
– Håll avstånd

Omklädningsrummen kommer fortfarande att vara stängda men gymmet kommer att vara öppet för max sex (6 st) personer, tre (3 st) där nere och tre (3 st) där uppe.

Vi följer så klart utvecklingen noga och skulle det komma nya råd/restriktioner så är vi beredda att agera.
Mvh
Styrelsen

Bjuvs TK